Pentru profesioniștiTârguri și expozițiiVideo

VIDEO: GoodWine noiembrie 2015, plusuri şi minusuri

O dezbatere despre Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine 2015, ediţia de toamnă, care a avut loc între 20 si 22 noiembrie 2015 în pavilionul C1 de la Romexpo. Invitatul lui Răzvan Avram este Sergiu Nedelea, somelier la winetaste.ro.

Subiecte puse în discuţie:

  • Organizatorii GoodWine 2015 susţin că a fost o ediţie foarte reuşită, dar unele voci din piaţa vinului spun că târgul şi-a pierdut din interes, atât din partea producătorilor cât şi a vizitatorilor. Care este opinia ta?
  • Am remarcat câteva absenţe notabile de la GoodWine: Recaş, Davino, Rotenberg, SERVE, M1.Crama Atelier, ca să nu pomenesc decât câteva. E oare o problemă legată de bugete sau e o lipsă de interes din partea producătorilor?
  • Site-ul organizatorilor nu ne dă, practic, nicio informaţie despre numărul de vizitatori. Au fost mai mulţi sau mai puţini decât la ediţiile anterioare?
  • GoodWine s-a desfăşurat în paralel cu târgul de carte Gaudeamus. Ar fi venit mai puţină lume la GoodWine dacă n-ar fi existat această suprapunere?
  • În materie de activităţi conexe au fost doua masterclass-uri, unul de vinuri din Republica Modova şi unul de vinuri din Bulgaria. E mult, e puţin?
  • Un somelier care reprezintă un producător ce nu a participat la GoodWine a afirmat, pe Facebook: “Atmosfera a fost de amical de vară, fără motivaţie şi, mai ales, fără finalitate”. Putem presupune că e doar o expresie de nemulţumire a unui neparticipant sau există vreo sămânţă de adevăr?
  • Un blogger de vin a facut următoarea evaluare asupra evenimentului: “O platformă pentru cramele mici, nou aparute pe piaţă, care caută vizibilitate cu costuri minime – platformă ţinută în viaţă, paradoxal, de gigantii din industrie. Aşa să fie?

2 comentarii

  1. Publicul larg ar trebui sa fie tinta. Numai asa putem dezvolta cultura si civilizatia vinului, rezultand consum mai ridicat. Astfel, putem face cunoscut vinul, consumul responsabil, povestile si oamenii din spatele vinului.

  2. Mihail, ai dreptate si se pare ca asta a fost si una din concluziile dezbaterii cu Sergiu Nedelea 😀

Comentariile sunt închise.