-

SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! Magazinele BILLA – locul unde am găsit CAȘCAVAL ROMÂNESC și VINURI LA PREȚURI FOARTE BUNE

 SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! O campanie inițiată de Agrointeligența – www.agrointel.ro, cu suportul SUPER-HRANA.RO! Prin această campanie ne propunem să venim în ajutorul consumatorilor români cu sugestii de magazine, piețe și supermarketuri unde își pot face cumpărăturile inteligent, sau cu recomandări de produse de calitate superioară, cu un raport calitate-preț imbatabil, românești, desigur! SUPER-HRANA.RO sărbătorește Ziua Națională atrăgând atenția spre industria alimentară românească, cu bune și cu rele. Următoarea ”vizită” pe care am făcut-o a fost la BILLA, iar ce am găsit – puteți citi în continuarea acestui articol!

Am ales să vizităm astăzi hypermarket-ul Billa pentru a descoperi care este ponderea produselor româneşti în magazin, dacă sunt şi aici prezente produsele alimentare din import, dar mai ales care sunt preţurile pe care le puteţi găsi. În magazinul Billa Dristor am analizat de data aceasta produsele din categoria  brânzeturilor și a caşcavalului, iar aici am găsit o diversitate de produse româneşti cu preţuri mai mici faţă de produsele aduse din import.

Cașcavalurile românești, multe și ieftine

Produsele tradiţionale româneşti au un raft întreg ce începe cu caşcavalul din gama Hochland, caşcaval afumat 350g la preţul de 16,78 lei, caşcaval afumat Hochland 200 g la preţul de 9,69 lei, caşcaval classic felii 150 g la 7,19 lei. Găsiţi de asemenea şi caşcaval afumat Delaco 450 g la preţul de 18,45 lei, dar şi o variantă mai mică, pachet caşcaval afumat Delaco 250 g la preţul de 10,97 lei, caşcaval afumat DeSenviş 330 g la 12, 39 lei sau caşcaval clasic Desenviş 100g la 4,59 lei.

Tot la raionul cu caşcaval românesc, în magazinul Billa am descoperit şi brandul Solomonescu, caşcaval de capră 250 g la preţul de 9,22 lei, caşcaval de oaie la 250 g la preşul de 9,99 lei sau caşcaval Bradet 300 de g la 11,49 lei. Sunt prezente şi produse sub brandul Covalact, caşcaval cu lapte de capră de 400 g 13,49 lei.


cascaval-billa

Produsele de import, în medie cu 30% mai scumpe

În magazinul Billa găsiţi şi caşcaval din import, ce-i drept, mult mai puţine produse faţă de cele româneşti, dar mult mai scumpe. Am găsit Zott Bayerntaler Şvaiţer feliat la 150 g cu preţul de 10,97 lei, Leerdammer Delacreme 125 de g la 6,15 lei, Leerdammer Lightlife 100 g la 5,52 lei, Frico Maasdam felii 150 de g la 6,99 lei, Frico Gouda 200 g la 9,99 lei.

Billa se laudă cu produse din carne autentice

Billa se laudă totodată cu produse din carne românești cum ar fi cele din gama “Bun, de România” cu prețuri cuprinse între 1,79 lei/100 grame până la 2,69 lei la gama de mezeluri, produse crud uscate și tobă. Alte mărci care concurează cu aceasta ar fi Cris-tim și Matache Măcelaru, cu prețuri la fel de bune.

Vinuri la promoții semnificativevinuri-prahova-valley

Între 1-7 decembrie Billa anunță că are campanie la vinuri, iar aceasta începe cu reduceri între 20-32%. Astfel, la vinurile Premiat prețurile încep de la 4,79 lei/sticla, cu 29% reducere față de prețul inițial, la Beciul Domnesc vinurile au reduceri de 25%, iar la Prahova Valley sunt vinuri și cu 32% reducere.

În prima săptămână din Decembrie, legumele și fructele au reducere

Între 11-33% reducere, găsim la Billa reduceri la ardei iute, mere, rodii, varză, clementine, cea mai mare reducere, de 33% fiind la cartofii albi românești, pe care îi puteți achiziționa cu 0,99 lei/kilogram.

Citește și La AUCHAN, cartoful românesc concurează cu cel franțuzesc

Text: Camelia Diaconu