-

INCENDIU DEVASTATOR: O MARE FABRICĂ DIN ROMÂNIA – CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI! (GALERIE FOTO)

O mare fabrică de condimente a ars din temelii. Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineața, la fabrica Solina (fosta Supremia), din apropierea municipiului Alba Iulia. Pentru stingere acționează mai multe autospeciale de pompieri.

Albaiulienii care locuiesc în apropierea zonei au fost treziți de zgomotul puternic al unor explozii produse în fabrică iar flăcările și fumul au putut fi văzute de la distanțe mari.

La ora 8.00 pompierii acționau pentru stingere cu 12 autospeciale. Se pare că anunțul privind focul izbucnit a venit de la o persoană care asigura paza, iar pompierii ajunși la fața locului în doar 5 minute de la apel au găsit fabrica deja arzând puternic.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anuntarea populației din apropiere asupra prezentei fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Potrivit prefectului de Alba, Dănuț Hălălai, a fost solicitată Garda de Mediu: ”Le-am cerut să intervină cu laboratorul mobil pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu și dacă sunt periculoase pentru om, sau nu”.

Prezent, sâmbătă dimineață, la locul incendiului de la fabrica Solina (fosta Supremia), Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului Alba Iulia a declarat că focul s-a extins extrem de repede, și a distrus inclusiv partea de birouri. Pagubele sunt imense iar în opinia sa producția nu va putea fi reluată decât peste câteva luni.

Sursa: Ziarul Unirea